Politika zasebnosti

Zavedamo se naše odgovornosti pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki, zato vse osebne podatke obdelujemo v skladu z veljavnimi Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«).

Namen zapisa Politike varovanja osebnih podatkov (v nadaljevanju »Politika«) je, da vas seznanimo, za katere namene pridobimo vaše osebne podatke, kakšna bo njihova uporaba, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 1. Upravljalec podatkov
  Upravljavec vaših osebnih podatkov, ki jih posredujete po teh spletnih straneh, je Smarki, Martina Rauter s.p.
 2. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov
  Vaše osebne podatke bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drugi namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše ustrezno soglasje.
 3. Obisk in uporaba spletne strani
  Ob vsakem obisku spletnih strani www.smarki.org se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom, različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo zgolj za potrebe vodenja statistike obiska spletne strani www.smarki.org. Smarki, Martina Rauter s.p. tako zbrane podatke obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Če na spletni strani obstajajo povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s podjetjem Smarki, Martina Rauter s.p. ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 1. Obdelava osebnih podatkov naših klientov
  Podatke, ki nam jih posredujete v okviru povpraševanja, nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve v komunikacijo po e-pošti z namenom medsebojnega komuniciranja glede vašega povpraševanja. Te podatke bomo uporabili zgolj za potrebe priprave ponudbe in medsebojno komunikacije.

Odgovornost za pravilnost in točnost teh podatkov prevzemate sami.

 1. Uporabniki podatkov 
  Vsi podatki, zbrani na osnovi zgoraj naštetih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretji osebi. Osebni podatki strank se zaradi zaupnega razmerja med uporabnikom in podjetjem Smarki, Martina Rauter s.p. ne razkrivajo nobeni tretji osebi.

V okviru zakonskih pristojnosti je mogoče vaše osebne podatke razkriti naslednjim obdelovalcem podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske in strojne opreme;
 • administratorju in skrbniku spletne strani.

Smarki, Martina Rauter s.p. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v drugo državo ali jih posredoval kakršnikoli mednarodni organizaciji.

 1. Obdobje hrambe 
  Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili zbrani in uporabljeni. In sicer:
 • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 (tri) mesece;
 • vaši kontaktni podatki za potrebe komunikacije se obdelujejo do zaključenega posla oziroma zaključene komunikacije;
 • če za posamezne podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), predstavlja rok hrambe 10 (deset) let;
 • v primeru daljše hrambe, to je zakonski rok shranjevanja 10 (deset) let, je obdelava podatkov omejena;
 • po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, to je po izpolnitvi namena, za katerega so bili zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.
 1. Vaše pravice
  Smarki, Martina Rauter s.p. zagotavlja uresničevanje vseh pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.
  Od podjetja lahko kadar koli zahtevate:
 • izbris vaših podatkov z baze povpraševanja;
 • izpis vaših podatkov, ki se shranjujejo za namene povpraševanja.
 1. Spremembe 
  Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Zato vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Najlepša hvala za vaše razumevanje in sodelovanje.

Smarki, Martina Rauter s.p.